|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Annonce:


Gode råd ved gæster til middag
Hvad spiser dine gæster?

Det er altid en god ide at vide om der nogle af dine gæster, som ikke spiser visse type af mad. Det kan være at der simpelthen er mad til ikke kan tåle. Det kan også være at de er vegetar eller veganer. Hvis der kommer mange, så er det uoverkommeligt at spørge alle, så må man have lidt af hvert, så der f.eks. også er noget godt til dem som er vegetar.

Hvor mange flasker skal du bruge?

Så mange glas pr. flaske:

Rød- og rosé vine ca. 6 glas
Hvid- og rhinskvine ca. 8 glas
Dessertvine og sherry ca. 15 glas
Champagne ca. 7 glas
Cognac og likør ca. 15 glas

Hvor meget drikkes der?

Velkomstdrink ca. 1,5 glas pr. person
Forret ca. 2 glas pr. person
Hovedret ca. 3 glas pr. person
Dessert ca. 1,5 glas pr. person
Cognac / likør ca 1 glas pr. person
Sodavand / øl ca. 3 glas pr. person


Serveringstemperaturer

Hvidvine 8-10 grader
Rødvine 17-20 grader
Champagne 12-15 grader
Dessertvine 12-15 grader
Cognac 17-20 grader
Likør 6-8 grader


Vine til maden

Sammensætningen af mad og vin er også afhængig af årstiden. Om sommeren spiser man ofte lettere, og hertil præsenterer afkølede hvid- og rosévine sig glimrende. Om vinteren spiser vi ofte lidt tungere mad, hvortil lidt kraftigere vine passer bedre. Så tænk på menusammensætningen når I vælger vinene. Champagne og rosé (tør), er vine der kan drikkes til næsten alt. Husk altid at have danskvand eller isvand på bordet.










Kategorier på sider:

Mad Gode råd ved gæster til middag Nem middag Julemiddag Slankeopskrifter Italiensk middag Slanketilbud Chokolade Gryderetter Delikatesser Mad og drikke Kampagnetilbud Billig mad Drinks Indiske opskrifter Thanksgiving middag Madleksikon Vinbutikker Fiskeopskrifter Borddækning Julemiddag Online opskrifter Nu må chefen give en skattefri middag Scoremiddag Måltid
 
 
 Du er her: Middag - Mad og drikke Middag - - Hvad er Middag en et   









Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.